OSNOVNA ŠKOLA „MLADOST“ OSIJEK

 

Osnovna škola „Mladost“ Osijek izgrađena je 1981.g., kada je i započela s radom.

Naša škola suvremena je škola u čijem središtu je odgojno i obrazovno osviješten ispunjen i zadovoljan učenik.


Radom i trudom svih djelatnika škole pripremamo naše učenike za sve izazove 21. stoljeća. Naglasak stavljamo na korištenje digitalnih alata, ali ne dozvoljavamo da nam stari zanati i tradicija odu u zaborav…


Ponosno ističemo da smo jedna od 150 oglednih Microsoftovih škola te vodimo računa o vlastitoj sigurnosti, ali prije svega o sigurnosti naših učenika pri korištenju novih medija… 

Centar smo izvrsnosti za područje Znanost unutar grada Osijeka u kojem dodatno radimo s darovitim učenicima, kako naše tako i okolnih škola….


Škola surađuje s brojnim  organizacijama civilnog društva kroz projekte s različitih područja te smo često partneri udrugama i ostalim školama u projektima. Tako je, primjerice, uspostavljena suradnja s Nansen dijalog centrom na projektu interkulturnog učenja Kulturna i duhovna baština zavičaja od 2010 godine, te se nastavlja do danas. 


Želja za unapređenjem odgojno obrazovnog procesa, ali i kompetencija koju posjedujemo došla je do izražaja i za vrijeme reforme obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Naša škola jedna je od dvije osječke osnovne škole izabrana za  Eksperimentalni program „Škole za život“. Sedam djelatnika naše škole odabrano je za mentore Škole za život te su svoje znanje i iskustvo dijelili s ostalim učiteljima diljem Slavonije. 


Svoje kompetencije pokazali smo i za vrijeme Covida 19 gdje je sedam naših djelatnika sudjelovalo i realizaciji nastave na daljinu snimajući video lekcije ili kao logistička potpora u procesu online obrazovanja.


Dobra suradnja s lokalnom zajednicom, udrugama ali i školama otvara nam nove mogućnosti u razvoju kompetencija nas učitelja, naših učenika ali i svih stanovnika našeg Sjenjaka.

Našu svestranost možda je najbolje opisao naš bivši učenik (S.Stanojlović) rekavši: „….učenje je igra, znanje je radost, to ima samo u školi Mladost….“

Susret škola Lug-Mladost

Susret škola Lug-Mladost

Leave review
Drugi susret učenika u ovom projektu održan je između Osnovne škole “Mlados...
Read More
Izrada slikovnice

Izrada slikovnice

Leave review
3.a. razred Osnovne škole Mladost na kreativan je i inovativan način objedi...
Read More
Radionica i prvi koraci kompostiranja

Radionica i prvi koraci kompostiranja

Leave review
Sretni što smo se vratili u školu nakon 9 tjedana on line nastave, nastavil...
Read More
Obilježili smo Dan međugeneracijske solidarnosti

Obilježili smo Dan međugeneracijske solidarnosti

Leave review
Europski dan međugeneracijske solidarnosti obilježavamo 29. travnja.?❤️? Ka...
Read More

OŠ "Mladost" Osijek

OŠ "Tin Ujević" Osijek

OŠ Vladimira Becića Osijek

OŠ Dalj, Dalj

OŠ Lug, Lug

OŠ Zmajevac, Zmajevac

OŠ Blage Zadre Vukovar

OŠ Siniše Glavaševića Vukovar

OŠ "Vladimir Nazor" Komletinci

OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja